CELLERS

Bookmark and Share

Finca Viladellops

Descripció i història

El raïm de ViladellopsLa situació de Finca Viladellops, al bell mig del Massís del Garraf, és única. A 250 metres sobre el nivell del mar, amb una orografia i sòls extremadament calcaris amb presència de fòssils marins, etc. El seu caràcter és 100% mediterrani, a partir de varietats autòctones de raïm, com la Garnatxa per als negres i el Xarel·lo per als blancs.

Finca Viladellops aposta per l’agricultura ecològica des del punt de vista del respecte al territorio, com per elaborar vins més naturals.

Varietats i producció

D’una extensió de terreny de 500 hectàrees, només 55 es destinen a la producció de la vinya. La tipicitat del Massís del Garraf envoltada de bosc afavoreix treballar amb el concepte ecològic, també un poc vigor y baixos rendiments de la vinya garanteixen una perfecta maduració i qualitat del raïm.

L’agricultura sostenible, la conservació de l’entorn –des del poble de Viladellops, la pedra seca, la torre de vigilància o l’ermita han donat com a resultat que tota la vinya de Finca Viladellops hagi estat certificada com a agricultura ecològica.

El predomini absolut de les varietats autòctones, Garnatxes i Xarel·los – fins i tot es conserva una varietat insòlita com el Xarel·lo rosat- juntament amb la singularitat dels terrenys permeten l’obtenció d’uns vins amb característiques úniques i molt consolidades, aportant mineralitat, notes iodades i salines als blancs; i calcàries i de sotabosc als negres. El terrer dels vins que formen part de Qalidès són: Finca Viladellops.

Característiques dels seus vins

Els seus vins blancs intenten expressar la tipicitat de la varietat d’herbes mediterrànies i mineralitat. Els vins negres busquen l'elegància i subtilesa de la Garnatxa fresca, equilibrada amb suavitat.

Localització

FINCA VILADELLOPS

Celler Gran 08734 Viladellops (Olèrdola) – (Barcelona)
Tel. 938 188 371
md@viladellops.com
GPS: N 41º18'21 E 1º44'12