CELLERS

Bookmark and Share

Parés Baltà

Parés Baltà

Descripció i història

Propietat de la família Cusiné, Parés Baltà és un celler familiar ubicat al Penedès que s'ha transmès de pares a fills des del 1790 i on actualment conviuen 3 generacions en actiu: l'àvia, Rosa Cusiné; el fill, Joan Cusiné Cusiné; i els néts, Joan i Josep Cusiné Carol, juntament amb les seves esposes Mª Elena Jiménez i Marta Casas, enòlogues del celler i amb una gran passió pel món del vi. El fet que la qualitat i l'estil dels vins estigui sota la responsabilitat de dues dones joves, es reflexa en què els vins de Parés Baltà mostren elegància, equilibri i sobretot el seu origen.
Les vinyes de Parés Baltà van des dels 170m fins gairebé els 800m d'altura sobre el nivell del mar, estan separades entre elles per una distància de només 10 kilòmetres, i repartides entre els municipis de Pacs del Penedès (on es troba el celler), Sta. Margarida i els Monjos (en el marc incomparable del Parc Natural del Garraf), Vilobí, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Pontons. El riu Foix, a més a més, neix a la vall de la finca de Parés Baltà, i deixa a ambdós costats del seu curs terrasses on creixen vinyes.

Varietats i producció

ElaboradoresLes vinyes de Parés Baltà gaudeixen d'una diversitat microclimàtica que permet cultivar cada varietat de raïm a la zona on el cep pot expressar tot el seu caràcter i personalitat. Al celler es cultiven 18 varietats diferents de raïm, tot i que senten una especial predilecció per les varietats autòctones com el Xarel·lo, la Parellada, la Garnatxa Blanca i la Garnatxa Negra.
Cultiven 185 Ha de vinya pròpia, cultivades de forma ecològica i biodinàmica, que ofereixen un gran mosaic de terrers i climes ubicats en uns espais naturals únics, l'empremta dels quals queda palesa en cada vi. Sòls calcaris, argilosos, terrenys extremadament rics en fòssils marins; a més d'una gran diversitat de textures de sòls, com zones extremadament pedregoses, altres amb pedres amb cares molt agudes i tallants, o d'altres amb còdols, fins i tot l'antic llit d'un riu de fa milions d'anys.

Característiques dels seus vins

Els vins de Parés Baltà són un clar reflex del terrer on creixen el seus raïms, de la diversitat microclimàtica de les seves finques, i de la passió de les seves enòlogues, la Mª Elena i la Marta.Vinya

Localització

PARÈS BALTÀ

Calle Masia Can Balta, S/N,
08796 Pacs del Penedès, Barcelona
Tel. 938 901 399
GPS: 1º39'23" E – 41º 22' 09" N