CELLERS

Bookmark and Share

Pardas

Descripció i història

El projecte Pardas va començar a gestar-se al 1996, quan Ramon Parera i Jordi Arnan, enòleg i agrònom respectivament, van adquirir la finca de Can Comas. Al 1996, Can Comas era una extensió de 60 hectàrees de bosc mediterrani i conreu de cereal, amb una masia d’origen medieval i un celler en desús des de la Guerra Civil. A partir d’aquí, els dos viticultors-elaboradors han portat a la pràctica la seva idea, d’elaborar vins singulars i ser molt respectuosos amb la natura.

Practicant una viticultura de secà i austera, sense adobats, la finca familiar Can Comas, ubicada a Torrelavit és la màxima expressió de dos joves emprenedors enamorats del món del vi.

Varietats i producció

El celler Pardas només treballa amb raïm propi, que cultiva personalment. Treballen al voltat de 70 hectàrees de sòl, distribuïdes en gairebé 90 parcel•les amb tipus de sòl absolutament diferents, tot i que la majoria d’ells tenen una base argilo-calcària: argiles profundes amb predomini de còdols de riu, terrenys d´al•luvió de textura franca, petrocàlcics a diferents profunditats i amb contingut variable de calç.

Aquests sòls permeten el conreu de diferents varietats: Xarel·lo, Macabeu, Malvasia de Sitges i Xarel·lo vermell, per al raïm blanc; Sumoll, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Monastrell, entre els negres.

El màxim respecte pel medi ambient, i per la matèria prima, per una banda; i la poca feina tecnològica, quasi tota artesanal per l’altra, personalitzen tots els processos. El treball al celler és poc intervencionista o essencial en tot el seu procés d’elaboració.

Característiques dels seus vins

Vins singulars i de caràcter molt marcat. El lloc, l´origen, la terra, el clima i le varietats determinen l’estil del vi, no pas l´home, per aquest motiu, els vins de Pardas són vins ecològics per convecció.

I aquest respecte per la vinya i l’entorn es nota, fins i tot, en el seu emblema, un porc senglar, l’animal que visita de nit les vinyes.

Localització

PARDAS

Finca Can Comas s/n 08775 Torrelavit (Barcelona) Telf. 93 899 50 05
pardas@cancomas.com
GPS: 41º 26´48” N 1º 42´44” E