CELLERS

Bookmark and Share

Miguel Torres

Descripció i història

Miguel Torres és el celler amb més trajectòria de producció viní­cola. Els primers indicis del cognom Torres lligat al vi són de fa més de 300 anys, quan els avantpassats conreaven petites parcel í· les de terreny i comercialitzaven a petita escala. L'experiència de Jaume Torres Vendrell i les seves habilitats per als negocis a Cuba, va suposar un punt d'inflexió. 1870 la famí­lia Torres va fundar l'empresa exportadora de vins i va iniciar la construcció del primer celler a Vilafranca del Penedès.

Història Miguel TorresD. Miguel Torres i Carbó i Dí±a Margarita Riera de Torres

Cinc generacions després, els cellers Torres engloben a més de 50 marques diferents, es troben implantades a tot el món, tenen una plantilla de més de 1.300 treballadors i prop de 2.000 hectàrees de vinya.

La marca Torres continua sent, avui dia, una marca familiar, amb projecció internacional, autofinaní§ada i independent, que trenca tendències, models i conjuntures econƒÃ²miques. La qualitat dels seus vins és fruit del coneixement del mercat, de la confianí§a en el seu equip i de la suma de tradició i noves tecnologies. La seva aposta mediambiental ha obtingut el distintiu de Companyia Ecològica de l'any 2010. En aquest sentit, el celler porta endavant el projecte Torres & Earth que contribueix a pal í· liar el canvi climí tic amb l'objectiu de reduir un 30% les emissions de C02 per ampolla, amb la meta posada al 2020.

Actualment el celler estí  liderat per Miguel Torres Maczassek.

Varietats i producció

Situat a Vilafranca del Penedès, Miguel Torres disposa a Catalunya de més 2.000 hectí rees de vinya on es conreen diferents varietats. Les majorití ries són: Chardonnay, Moscatell d'Alexandria, Sauvignon Blanc, Gewí¼rztraminer, Riesling, Garnatxa Blanca, Xarelí·lo i Parellada per als vins blancs, i Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Merlot, Syrah, Tempranillo, Monastrell, Pinot Noir, Cabernet Franc, Carinyena i Petit Verdot, per als negres. Miguel Torres té cellers a la Rioja, Priorat, Ribera del Duero, Rueda i també a Xile i a Califòrnia.

Les més de 2.000ha de vinya amb les diferents varietats, climes i sòls permeten obtenir vins de la mí xima expressió que reflecteixen la personalitat de cada "terrer".

Els "terrers" dels vins que formen part de Qalidès són: Fransola, Mas Borrí s, Mas La Plana i Reserva Real.

Caracterí­stiques dels seus vins

Els seus vins s'elaboren sota 8 denominacions d'origen diferent: Penedès, Priorat, Conca de Barberí , Catalunya, Rioja, Ribera, Roda i Rias Baixas. Els vins de de Torres es caracteritzen per ser vins singulars, amb cos i personalitat, elegants, potents i voluptuosos, fruit de la mí xima exigència en la viticultura i en el seu procés d'elaboració.

Localització

MIGUEL TORRES

Miquel Torres i Carbó, 6 - 08720 Vilafranca del Penedès  (Barcelona)
Tel. 93 817 74 00
webmaster@torres.es
GPS: 01íº39'58"E 41íº20'58"N