CELLERS

Bookmark and Share

Miguel Torres

Descripció i història

Miguel Torres és el celler amb més trajectòria de producció vinícola. Els primers indicis del cognom Torres lligat al vi són de fa més de 300 anys, quan els avantpassats conreaven petites parcel · les de terreny i comercialitzaven a petita escala. L'experiència de Jaume Torres Vendrell i les seves habilitats per als negocis a Cuba, va suposar un punt d'inflexió. 1870 la família Torres va fundar l'empresa exportadora de vins i va iniciar la construcció del primer celler a Vilafranca del Penedès.

Història Miguel TorresD. Miguel Torres i Carbó i Dña Margarita Riera de Torres

Cinc generacions després, els cellers Torres engloben a més de 50 marques diferents, es troben implantades a tot el món, tenen una plantilla de més de 1.300 treballadors i prop de 2.000 hectàrees de vinya.

La marca Torres continua sent, avui dia, una marca familiar, amb projecció internacional, autofinançada i independent, que trenca tendències, models i conjuntures econòmiques. La qualitat dels seus vins és fruit del coneixement del mercat, de la confiança en el seu equip i de la suma de tradició i noves tecnologies. La seva aposta mediambiental ha obtingut el distintiu de Companyia Ecològica de l'any 2010. En aquest sentit, el celler porta endavant el projecte Torres & Earth que contribueix a pal · liar el canvi climàtic amb l'objectiu de reduir un 30% les emissions de C02 per ampolla, amb la meta posada al 2020.

Actualment el celler està liderat per Miguel Torres Maczassek.

Varietats i producció

Situat a Vilafranca del Penedès, Miguel Torres disposa a Catalunya de més 2.000 hectàrees de vinya on es conreen diferents varietats. Les majoritàries són: Chardonnay, Moscatell d'Alexandria, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Riesling, Garnatxa Blanca, Xarel·lo i Parellada per als vins blancs, i Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Merlot, Syrah, Tempranillo, Monastrell, Pinot Noir, Cabernet Franc, Carinyena i Petit Verdot, per als negres. Miguel Torres té cellers a la Rioja, Priorat, Ribera del Duero, Rueda i també a Xile i a Califòrnia.

Les més de 2.000ha de vinya amb les diferents varietats, climes i sòls permeten obtenir vins de la màxima expressió que reflecteixen la personalitat de cada "terrer".

Els "terrers" dels vins que formen part de Qalidès són: Fransola, Mas Borràs, Mas La Plana i Reserva Real.

Característiques dels seus vins

Els seus vins s'elaboren sota 8 denominacions d'origen diferent: Penedès, Priorat, Conca de Barberà, Catalunya, Rioja, Ribera, Roda i Rias Baixas. Els vins de de Torres es caracteritzen per ser vins singulars, amb cos i personalitat, elegants, potents i voluptuosos, fruit de la màxima exigència en la viticultura i en el seu procés d'elaboració.

Localització

MIGUEL TORRES

Miquel Torres i Carbó, 6 - 08720 Vilafranca del Penedès – (Barcelona)
Tel. 93 817 74 00
webmaster@torres.es
GPS: 01º39'58"E 41º20'58"N