CELLERS

Bookmark and Share

Mas Comtal

Descripció i història

Limitant amb el Massís del Garraf, s’alça, al bell mig d’una colina i a 350 metres sobre el nivell del mar, una ampla extensió de 40 hectàrees. Totes dedicades al conreu de la vinya. Es tracta de la finca Mas Comtal, ubicada en la població d’Avinyonet del Penedès, un projecte iniciat a començaments dels vuitanta pels germans Albert i Joan Milà que ha donat com a resultat uns vins especials, singulars i fidel empenta de l’entorn.

Actualment, Albert Milà, és el responsable de la gestió del celler i del conreu de les vinyes. Dirigeix una empresa familiar que, juntament amb la resta del seu equip, elaboren vins ecològics d'autor. Però, tot i que els inicis de la producció de vi és recent, els orígens de la finca –la seva història- cal trobar-los a l’època romana, quan Mas Comtal era una ‘mutatio’, una parada o fonda per descansar viatgers i animals. Al llarg dels segles, la finca s’ha anat transformant i al segle XIX passa a mans de la família Milà, que va començar a vendre vi a doll. Des de 1966 fins al 1983, el raïm es portava a la cooperativa Covides, i fins al 1992, el raïm es venia a diferents elaboradors. Al 1993, el projecte de Mas Comtal adquireix personalitat pròpia.

Avui dia, Mas Comtal combina qualitat i tradició; art i gastronomia, però sobretot, respecte pel medi ambient per donar als vins la màxima expressió de la terra. El terrer que formen part els vins de Qalidès són: Vinyes Mas Comtal

Varietats i producció

La presència del mar, a pocs quilòmetres, actua com a element regulador per combatre els vents freds del nord que deixa passar la imponent serralada de Montserrat. Aquest microclima, genera unes condicions òptimes per al conreu de la vinya: amb sòls calcaris i permeables que permeten el conreu de 8 varietats: 3 de blanques i 5 de negres. Xarel·lo i Chardonnay, en blancs, i Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, en negres, són les que disposen de més extensió de plantació i les que ofereixen uns vins de més alta expressió.

Característiques dels seus vins

Els vins de Mas Comtal són de caràcter, expressius, amb cos i riquesa d’aromes, S'elaboren vins ecològics d'Autor. El projecte Gran Angular és una nova aventura que comença amb la verema 2010 i que té com a objectiu el desenvolupament d’una nova línia de microvinificacions amb caràcter experimental que ens permet poder elaborar i oferir, als vinòfils més curiosos i exigents, vins singulars i desencotillats. Inicien aquesta etapa més experimental amb el desig de transmetre la seva il∙lusió i passió pel món del vi.

Localització

MAS COMTAL

Mas comtal, 1 08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)
Tel: 93 897 00 52
mascomtal@mascomtal.com
GPS: 41º 22' 12'' N ; 01º 45' 21'' E