CELLERS

Bookmark and Share

Jean Leon

Descripció i història

Darrera la marca Jean Leon s’amaga l’apassionant història del seu fundador. Un jove santanderí, Ceferino Carrión, que va decidir canviar el rumb de la seva vida i va emigrar als 19 anys als EUA per fer realitat el seu somni: obrir el restaurant la Scala , el més luxós de Beverlly Hills, juntament amb el seu soci i amic James Dean.


Quan l’èxit i el reconeixement social va arribar a la seva vida, Jean Leon va crear un vi amb el seu nom per estar l’alçada de la seva selecta clientela.

L’any 1963, Jean Leon va arribar a Catalunya per fundar un celler. Va adquirir terres al Penedès i va plantar Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Chardonnay, fet que va suposar ser pioner en la introducció d’aquestes varietats a la zona. Tot seguint aquesta línia, Jean Leon va ser precursor en l’aplicació d’una manera d’elaborar vins: el Cru o Single Vineyard, que més tard es coneixeria com a Vins de Finca.

Actualment, Jean Leon és un celler familiar adquirit per la família Torres l’any 1994, que elabora vins d’alta qualitat i producció molt limitada, que es caracteritzen per una gran personalitat i estil propi.

Varietats i producció

El celler Jean Leon es troba al cor del Penedès (Torrelavit), envoltat de 60 hectàrees de vinyes de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Chardonnay i Petit Verdot, tot i que la varietat amb més superfície conreuada és la Cabernet Sauvignon i el Chardonnay.

Tota la producció de Jean Leon és artesanal i orgànica a partir de l’anyada de 2012. En les gammes altes cada vi procedeix d'una vinya o terrer singular. Els terrers dels vins que formen par de Qalidès són: Vinya Le Havre, <Vinya Palau, Vinya Gigi i Vinya La Scala.

Característiques dels seus vins

Els vins de Jean Leon són el reflex del seu fundador. Amb personalitat i singularitat pròpia els vins negres són potents, elegants i de gran complexitat, persistents i intensos; mentre que els blancs i rosats són elegants, frescos i voluptuosos.

Els vins de Jean Leon, certificats com a Vi Orgànic des de l'anyada 2012 –i Vi de Finca per a les produccions de gammes altes- garanteixen la màxima qualitat del raïm gràcies al respecte pel medi ambient, convertint-se en un símbol de qualitat i personalitat al Penedès i arreu del món.

Localització

JEAN LEON

Chateau Leon s/n
08775 Torrelavit (Ctra. Pla del Penedès) - Barcelona
Tel. 93 899 55 12
visitas@jeanleon.com
GPS: 41° 26' 8.10", 1° 42' 26.75"