CELLERS

Bookmark and Share

Gramona

Descripció i història

La història dels vins Gramona cal cercar-la a la segona meitat del segle XIX. Per una banda, Josep Gramona, propietari de diverses tavernes a Barcelona, magatzems de vins, fundador del diari “La Vit Catalana”, president del Gremi de Tavernes de Barcelona. Per una altra, la família Batlle, de tradició viticultora i tractants de vins i masovers a la Finca La Plana de Sant Sadurní d’Anoia.

Al 1881, els Batlle, impulsats per la demanda de vins del mercat francès, a les hores malalt de la plaga de la fil·loxera, construeixen el primer celler Batlle, i es fan amb la propietat de la finca La Plana, una propietat que mai ha deixat de treballar la familia.

Els Gramona i els Batlle s’uneixen pel matrimoni de Bartomeu i Pilar al 1913 iniciant una nissaga familiar reconeguda pels seus vins i caves consolidada ja amb la cinquena generació.

Varietats i producció

Gramona posseeix 48 hectàrees de producció de vinya, majoritàriament Xarel·lo –també vermell- i Macabeu, tot i que es conreua al voltant de deu varietats diferents amb les quals elaboren els vins singulars, a més dels seus caves gran reserva.

El celler és totalment sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així, els seus vins de finca i terrer, vins tranquils, d’agulla i dolços estan tots treballats amb els principis de l’agricultura orgànica i parcialment biodinàmica, disposant, fins i tot, de granja pròpia.

Els terrers dels vins que formen part de Qalides són: Mas Escorpí Pinot Noir, Mas Escorpí Chardonnay, Mas Escorpí Gewürztraminer, La Plana, Font de Jui, La Solana, El Serralet

Característiques dels seus vins

Tots els nostres vins es treballen amb els principis de l’agricultura orgànica i parcialment biodinàmica. Es fa servir una taula de selecció, entrada per gravetat, vinificacions amb fusta, ou, àmfora o tina, buscant preservar, al màxim, l’expressió de la terra.

Localització

GRAMONA

Carrer de la Indústria, 36 08770 Sant Sadurní d'Anoia, (Barcelona)
Tel. 938 91 01 13
comunicacion@gramona.com
GPS: 41º 25'33.33" 1º 46'29.99"