CELLERS

Bookmark and Share

Família Torres

Descripció i història

Des dels seus orígens com a cellerers el 1870, la Família Torres ha unit tradició i innovació en l'elaboració de vins i brandis de prestigi, treballant sempre amb el màxim respecte cap al medi ambient. Vinculada a la terra des de fa més de quatre segles - les primeres referències com a viticultors es remunten al 1577 -, ha comptat històricament amb vinyes i cellers al Penedès, d’on és originària, i també a altres regions com la Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre.

FAMILIA TORRES Miquel Mireia Torres

Cada generació ha contribuït al desenvolupament del negoci i ha transmès a la següent la importància de cuidar la terra, cercar l'excel·lència i difondre la cultura del vi. La quarta generació, amb Miguel A. Torres, va introduir el cultiu de la cabernet sauvignon a l’Estat espanyol, creant 'Mas la Plana' el 1970, mentre que la cinquena generació se centra avui en continuar elaborant vins que provenen de vinyes singulars i finques històriques i en recuperar varietats ancestrals catalanes. Un projecte que, a més de restablir el patrimoni vitícola, pot esdevenir una solució per fer front al canvi climàtic per la capacitat d’aquestes varietats de resistir les altes temperatures i la sequera. A banda d’adaptar-se a aquest nou escenari climàtic, Família Torres també contribueix a minimitzar-ne els efectes reduint les seves emissions de CO2 gràcies a l’ús d’energies renovables, vehicles sostenibles i mesures d’eficiència energètica, entre altres.
Família Torres és membre de les Primum Familiae Vini, una associació que integra 12 de les famílies centenàries elaboradores de vi més reputades d’Europa.

Varietats i producció

Més de 60 hectàrees corresponen a les finques històriques més emblemàtiques de la Família Torres al Penedès, que compten amb la certificació de viticultura ecològica: Mas La Plana (29 hectàrees) està ubicada a Pacs del Penedès, al costat del celler, i es destina al cultiu de la cabernet sauvignon per elaborar el llegendari vi del mateix nom; Les Arnes (4 hectàrees) es troba a prop de Mediona i s’hi cultiva cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot que conformen el cupatge de Reserva Real, el vi més exclusiu de la Família Torres pel que fa a producció; i Fransola (25 hectàrees), al municipi de Santa Maria de Miralles, és una finca idònia per al cultiu de varietats blanques. Aquí neix la sauvignon blanc i la riesling amb les que s’elaboren els vins Fransola i Waltraud.

FAMILIA TORRES Sala vinificacio MasLaPlana

Característiques dels seus vins

Família Torres elabora els seus vins de terrer amb la màxima delicadesa, seleccionant exhaustivament el raïm a la vinya i al celler per escollir només els millors fruits. Són vins honestos, elegants, equilibrats i fidels a la varietat i al terrer, que mostren personalitat. Al Penedès, elabora 4 vins de finques singulars: els blancs Fransola i Waltraud, dels que destaca la frescor i delicadesa, i els vins negres Mas La Plana i Reserva Real, amb gran capacitat d’envelliment.

Localització

FAM͍LIA TORRES

Finca el Maset, s/n. 08796 Pacs del Penedès (Barcelona)
Tel. 93 817 74 00
servicioalcliente@torres.es
GPS: 41º 20'€™ 58'' N, 1º 39'€™ 59'' E