CELLERS

Bookmark and Share

Castellroig - Finca Sabaté i Coca

Descripció i història

Present i Futur de Castellroig

Al llarg de quatre generacions, la família ha treballat en cos i ànima la Finca Sabaté i Coca. És a partir dels anys vuitanta quan es decideix iniciar el projecte Castellroig, unint a les vinyes familiars situades a la vall del Bitlles, l’antiga masia fortificada del segle XVIII ubicada al terme de Subirats i on actualment està situat el celler. Més de 34 hectàrees de vinya a l’Alt Penedès que han convertit aquest celler familiar en tot un projecte de vida.

Partint d’una particular filosofia de treball, l’objectiu és obtenir la màxima expressió de la terra. Treballant i microvinificant per separat cada terrer, respectant l’entorn en tot moment i apostant per varietats autòctones com el Xarel·lo, obtenint vins i caves diferencials de produccions limitades.

Varietats i producció

La finca Sabaté i Coca té 36 hectàrees de vinya, amb una producció basada en 14 varietats de raïm, entre les que destaca el Xarel·lo.

La filosofia d’elaboració és conèixer a la perfecció els 18 tipus de sòls i les 64 microparcel·les que conformen els diferents tipus de terrers de la finca. Cada terrer es treballa i conrea de manera diferenciada segons la seva particularitat, per poder obtenir els millors raïms.

Els terrers dels vins que formen part de Qalidès són: Finca Les Guineus, Alejandro i Castellroig; Finca Terroja, Finca La Calma.

 

Característiques dels seus vins

Per a la família Sabaté i Coca, la terra és un “medi viu on creix la vinya”. Per tant entenem que el seu conreu ha de ser ecosostenible, integrat en l’entorn i “amb el mínim impacte possible”. Per aquest motiu les nostres vinyes son ecològiques i apliquem totes les tècniques naturals (conrear segons les llunes, capes herbades hivernals o permanents ramat d’ovelles per controlar les herbes i treure les fulles de la zona del raïm..) que ens permetin millorar els nostres vins.

Els vins de terrer de Castellroig són creacions úniques de producció limitada fruit de l’equilibri de quatre factors que els impregnen de la seva personalitat: el clima i l’origen, els ceps, els terrers de la finca i la manera de ser de la família Sabaté i Coca.

Castellroig fa possible vins d’autèntic terrer, vins mediterranis, ecològics, que expressen el paisatge i el seu origen i ho fan amb personalitat i elegància.

Localització

CASTELLROIG - Finca Sabaté i Coca

Ctra. Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca del Penedès (c-243a), km 1.
08739 Subirats (Barcelona)
Tel: 93 891 19 27
info@castellroig.com
GPS: 41º 25' 05" N , 1º 46' 24" E