CELLERS

Bookmark and Share

Castellroig - Finca Sabaté i Coca

Descripció i història

Present i Futur de Castellroig

Al llarg de quatre generacions, la famí­lia ha treballat en cos i í nima la Finca Sabaté i Coca. És a partir dels anys vuitanta quan es decideix iniciar el projecte Castellroig, unint a les vinyes familiars situades a la vall del Bitlles, l'€™antiga masia fortificada del segle XVIII ubicada al terme de Subirats i on actualment estí  situat el celler. Més de 34 hectí rees de vinya a l'€™Alt Penedès que han convertit aquest celler familiar en tot un projecte de vida.

Partint d'€™una particular filosofia de treball, l'€™objectiu és obtenir la mí xima expressió de la terra. Treballant i microvinificant per separat cada terrer, respectant l'€™entorn en tot moment i apostant per varietats autòctones com el Xarelí·lo, obtenint vins i caves diferencials de produccions limitades.

Varietats i producció

La finca Sabaté i Coca té 36 hectí rees de vinya, amb una producció basada en 14 varietats de raí¯m, entre les que destaca el Xarelí·lo.

La filosofia d'€™elaboració és conèixer a la perfecció els 18 tipus de sòls i les 64 microparcelí·les que conformen els diferents tipus de terrers de la finca. Cada terrer es treballa i conrea de manera diferenciada segons la seva particularitat, per poder obtenir els millors raí¯ms.

Els terrers dels vins que formen part de Qalidès són: Finca Les Guineus, Alejandro i Castellroig; Finca Terroja, Finca La Calma.

Âí 

Caracterí­stiques dels seus vins

Per a la famí­lia Sabaté i Coca, la terra és un '€œmedi viu on creix la vinya'€. Per tant entenem que el seu conreu ha de ser ecosostenible, integrat en l'€™entorn i '€œamb el mí­nim impacte possible'€. Per aquest motiu les nostres vinyes son ecològiques i apliquem totes les tècniques naturals (conrear segons les llunes, capes herbades hivernals o permanents ramat d'€™ovelles per controlar les herbes i treure les fulles de la zona del raí¯m..) que ens permetin millorar els nostres vins.

Els vins de terrer de Castellroig són creacions íºniques de producció limitada fruit de l'€™equilibri de quatre factors que els impregnen de la seva personalitat: el clima i l'€™origen, els ceps, els terrers de la finca i la manera de ser de la famí­lia Sabaté i Coca.

Castellroig fa possible vins d'€™autèntic terrer, vins mediterranis, ecològics, que expressen el paisatge i el seu origen i ho fan amb personalitat i elegí ncia.

Localització

CASTELLROIG - Finca Sabaté i Coca

Ctra. Sant Sadurní­ d'€™Anoia a Vilafranca del Penedès (c-243a), km 1.
08739 Subirats (Barcelona)
Tel: 93 891 19 27
info@castellroig.com
GPS: 41íº 25' 05" N , 1íº 46' 24" E