CELLERS

Bookmark and Share

Can Ràfols Del Caus

Descripció i història

Ubicat al Parc Natural del Massís del Garraf, i molt a prop de la població d’Avinyó del Penedès, el celler Can Ràfols dels Caus compta amb una de les finques més espectaculars del Penedès. Tot i que la història de la finca es remunta a l’època romana, no és fins als anys 80 del segle XX que Carlos Esteva va començar a plantar diferents varietats de vinya.

Actuació de jazz a Can Ràfols del Caus

Les característiques del Parc Natural del Massís del Garraf deixa empenta en uns vins conreuats amb mètodes ecològics, la principal característica dels vins de Can Ràfols dels Caus: deixar que la natura segueixi el seu camí.

Varietats i producció

La filosofia de Can Ràfols dels Caus és fer les coses ben fetes. I aquesta màxima es deixa notar en tota la seva producció.

D’una finca de 455 hectàrees, només el 20% de la superfície es dedica a la producció de la vinya, amb parcel•les d’extensions entre les 0,5 i 2 hectàrees, destinades a les 28 varietats de raïms que utilitza per als seus vins negres, blancs i rosats: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Xarel·lo, Macabeu o Parellada. Però per sobre de totes, destaca la varietat Merlot. El terrer dels vins que formen part de Qalidès és La Finca Can Ràfols dels Caus

Característiques dels seus vins

Vins elegants, minerals amb complexitat i estructura. Són vins amb una gran capacitat d’envelliment, conreuats en vinyes totalment ecològiques en quatre parcel·les biodinàmiques i fermentats amb llevats autòctons.

Can Ràfols fa 20 vins diferents i tots ells porten el segell del seu elaborador: vins naturals. Carlos Esteva és un dels pocs elaboradors a Espanya que viu tot l’any a peu de finca, entre vinyes i barriques. Considera el paisatge, la vinya i el vi tot un art... I a més és un enamorat de l’art. Les seves etiquetes ho diuen tot.

Localització

CAN RÀFOLS DELS CAUS

Masía Can Rafols Dels Caus, S/N, 08793, Avinyonet del Penedès (Barcelona)
Tel. 938 97 00 13 ‎
canrafolsdelscaus@canrafolsdelscaus.com
GPS: 41° 21' 28" N 1° 48' 04" E