CELLERS

Bookmark and Share

Albet i Noya

Descripció i història

El celler Albet i Noya, ubicat a la població de Sant Pau d'Ordal, (Subirats) és pioner del cultiu ecològic de la vinya al Penedès i a tot l'Estat espanyol.
La família Albet s'assenta a la finca Can Vendrell l'any 1903. És l'actual i quarta generació, - en Josep Maria Albet i Noya - qui introdueix el conreu ecològic de les vinyes a finals dels anys setanta. Encoratjat per l'èxit del seu primer vi ecològic, un Ull de Llebre elaborat exclusivament per al mercat danès, s'anava incrementant la proporció de la finca dedicada al conreu ecològic fins arribar al 100%. Als anys vuitanta, finalment, van adquirir la finca que quatre generacions havien conreat com a masovers.

L'esperit pioner i d'innovació d'Albet i Noya també s'ha vist reflectit en nombrosos projectes de recerca i millora contínua de les seves instal·lacions. Des de 1998, experimenten a la vinya amb la recuperació de varietats antigues, abandonades al Penedès després de la fil·loxera.

Familia Albet i Noya Avui dia, Albet i Noya combina la seva tradició de conreu i elaboració, amb la distribució dels seus vins i escumosos de màxima qualitat arreu d’Europa, els Estats Units, Llatinoamèrica i el Japó, amb un desenvolupament acurat de l’enoturisme i del respecte per l’entorn, tot preservant la personalitat d’un celler familiar.

Varietats i producció

Albet i Noya disposa de 80 hectàrees de vinyes pròpies. El 50% de la seva producció prové del conreu de 12 varietats de raïm negre. La resta de la producció es distribueix en un 30% per a vins blancs (conreen 11 varietats diferents) i un 20% per a escumosos.

En aquest sentit, el celler no només conrea, sinó que també compra raïm de 12 viticultors locals que s'han convertit al cultiu ecològic sota l'assessorament en el conreu per part del celler. Amb aquesta filosofia, Albet i Noya aposta per garantir la màxima qualitat del raïm i el màxim respecte per la vida.

Els terrers dels vins que formen part de Qalidès són: Finca Can Simó, Finca Can Vendrell, Finca Can Milà, Finca La Botera (varietats recuperades)

Característiques dels seus vins

Albet i Noya s’ha posicionat com un celler de producció de vins de gamma alta amb personalitat de terrer únic, gràcies a les característiques excepcionals del seu sòl, argilós calcari i poc profund ubicat als Costers d’Ordal.

Localització

ALBET I NOYA

Can Vendrell, s.n. 08739 Sant Pau d'Ordal, (Barcelona)
Tel. 938 99 48 12
albetinoya@albetinoya.cat
GPS: 41º23.072'N 001º48.404'E