ACTIVITATS

Bookmark and Share

Un any més els vins de l’associació Qalidès van posar punt final en el VI Simposi Internacional de Funseam, que durant dues jornades va reunir a reconeguts experts acadèmics de la London School of Economics, la Stanford University o la Stockholm School of Economics entre altres universitats internacionals, per debatre sobre sostenibilitat energètica i ambiental en el marc de la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Universitat de Barcelona

Les jornades de treball es van donar per acabades al voltant de la taula del Bardot Barcelona (carrer d’Enric Granados 140), on es van reunir els assistents. En el menjador del Bistro, els comensals van poder gaudir d’un sopar maridatge amb 7 plats a càrrec dels fogons que dirigeix en Karim Isphahani i 7 vins de Qalidès escollits pel comunicador i prescriptor Zoltan Nagy; un autèntic duet entre dos amics que s’admiren mútuament per la seva feina i que van transmetre a tots els assistents la seva passió per la gastronomia i els vins. 

En el menú de maridatge es va provar un Xarel.lo de Mar de Cellers Avgvstvs Forvm amb una Mini coca d’anguila fumada, unes xips de carxofes que van acompanyar el Petrea de Mas Comtal,  el Pinoteamo de Gramona, que es va maridar amb una tempura de rovells d’ou trufat i el Vinya Gigi Chardonnay de Jean Leon que va ser una harmonia perfecta amb un steak tàrtar amb puntes de crema de ceba.

En l’apartat de vins negres,  el Turó de les Abelles de Finca Viladellops (escollit millor vi català l’any 2017) va acompanyar una cua de toro a l’estil Bardot i el Marta de Baltà de Parés Baltà va maridar amb un risotto de bolets. De postre, una autèntica exquisidesa com el Pecat Noble Dolç de Malvasia de Sitges del Celler Mas Candí va acompanyar l’original Torrija vs Crema catalana. 

Durant l’àpat maridat amb uns plats i vins excepcionals, en Zoltan Nagy, va transmetre la història vitivinícola del Penedès, que es 

remunta a més de 2.700 anys d’antiguitat i que des de sempre ha format una part inseparable de l’evolució de la comarca, convertint-se en un element articulador entre la cultura i la identitat d’aquest paratge. 

La conversa, el menjar, i els vins, van anar fluint entre els comensals, la majoria estrangers, que van apreciar la personalitat i excel·lència dels vins i cellers de Qalidès. Experiències com aquesta,  representen una oportunitat immillorable per donar a conèixer l’aposta i filosofia de l’associació Qalidès amb la viticultura sostenible i ecològica amb l’entorn, l’enoturisme i els productes de proximitat únics del Penedès