ACTIVITATS

Bookmark and Share

L'associació de cellers Qalidès ha escollit aquest divendres 20 de gener el seu nou president en unes eleccions realitzades a la finca Santa Margarida d'Agulladolç, a l'Alt Penedès. Es tracta de Marcelo Desvalls, representant del celler Finca Viladellops, que substituirà a Mireia Torres després de quatre anys en el càrrec. Desvalls ocuparà la presidència els propers dos anys i es converteix en el tercer president en la història de Qalidès, associació nascuda l'any 2004 i conformada en l'actualitat per catorze cellers familiars.

Marcelo Desvalls és el propietari de Finca Viladellops, un celler que està vinculat a la història del Castell d'Olèrdola. Des del 2007 té la certificació 100% ecològica, i compta amb una llarga trajectòria en l'experimentació vitícola. Fa una aposta per les varietats autòctones que s'expressen de forma extraordinària en els sòls calcaris del Massís Garraf. Els seus vins són un referent dels vins de qualitat del Penedès.

Des de febrer de l'any 2013 la presidència de Qalidès ha estat ocupada per Mireia Torres, un total de quatre anys molt engrescadors per a l'associació de cellers del Penedès. Al llarg d'aquest període s'han realitzat una llarga llista d'activitats destinades principalment a promocionar els vins dels diferents cellers que integren Qalidès.

Una de les activitats més destacades i originals han estat els Speed Tasting, un nou format de tast àgil i modern que apropa el món del vi als nous consumidors. Se n'han celebrat un total de tres i han comptat amb la presència de xefs amb Estrella Michelin de la talla de Jordi Vilà i el reconegut xef italià Andrea Tumbarello. Més recentment s'han celebrat activitats d'allò més innovadores i divertides com van ser els "7 balls, 7 vins i 7 balls de swing" al conegut restaurant Bardot.

Els maridatges també han estat activitats destacades durant la presidència de Torres, i en són bona prova les col·laboracions amb restaurants barcelonins tan reputats com El Principal, l'Spoonik, el Louis 1865 de la Fàbrica Moritz o el japonès Fukamura.

A nivell més professional i acadèmic, s'han organitzat dues edicions dels "Debats Qalidès", una aposta de l'associació per donar a conèixer a la societat la 'ciència vitivinícola' que fa tan especials els vins de les diferents DO. El primer debat portava el títol de "La influència del sòl sobre l'expressió dels vins" i el segon "Les vinyes velles: un mite?". L'associació també va participar en els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona amb dues sessions pràctiques i teòriques denominades "Qalidès: projecte de respecte a la vinya i el raïm".

Paral·lelament a totes aquestes activitats, l'altra línia de treball de Mireia Torres es va basar en la renovació de la pàgina web de Qalidès i la millora constant de la comunicació i gestió de l'associació gràcies a la col·laboració amb Dinàmic Comunicació i amb Contem Assessors. El nou president, Marcelo Desvalls, s'ha mostrat favorable a continuar amb aquesta filosofia de treball per tal de consolidar Qalidès com una de les grans referències de l'excel·lència del món vitivinícola català.

Qalidès, Terres del Penedès

Qalidès és una associació de 14 cellers del Penedès que defensen el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l'entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d'un territori amb 2.500 anys en la producció vitivinícola i els membres de l'associació promouen una viticultura sostenible amb el medi ambient, volent donar a conèixer la personalitat i singularitat dels vins de terrer, i fer difusió de l'enoturisme del Penedès a través d'experiències úniques amb productes de proximitat.

Els cellers que formen part de Qalidès, Terrers del Penedès són: Albet i Noya, Cellers Avgvstvs Forvm, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig Sabaté i Coca, Jané Ventura, Gramona, Jean Leon, Mas Comtal, Miguel Torres, Pardas, Finca Viladellops, Mas Candí i Parés Baltà.

 

El restaurant Louis 1865, ubicat a la reformada fàbrica Moritz, oferirà un elaborat menú degustació que serà acompanyat per 14 dels excel·lents vins de Qalidès presentats pel Wine Educator Andrew Ashurst. El menú, dissenyat pel director gastronòmic del Louis 1865, Jordi Vilà, i pel xef Germán Franco, és una invitació a gaudir dels plaers de l'alta cuina.

Apunta't ja a aquesta experiència gastronòmica única a través del següent enllaç: https://www.atrapalo.com/actividades/gastro-en-el-1865-de-moritz-con-vinos-qalides_e4796252/?sponsor=yes#descripcion_evento

Un aperitiu a peu dret, en el qual diversos snacks gastronòmics seran acompanyats pels vins Sempreviva de Jané Ventura i Can Ràfols del Caus Rosat, serà el punt de partida d'aquest esdeveniment innovador.

Entrants i primer plat

  • Un cop ja a taula, uns entrants per compartir faran les delícies dels gourmets:
  • Salmó fumat
  • Crema de raifort i coca de pa dolç
  • Galantina de pollastre "escudellat"
  • Amanida verda de fulles i herbes


A aquestes meravelles els seguirà el primer plat, una fina pizza cruixent de patata al forn amb peix a la Donostiarra.

En aquest tram del menjar es degustaran vins com Jean Leon Vinya Gigi, el QX de Mas Candí, el Can Feixes Chardonnay, el Terroja de Castellroig i l'Antistiana Incrocio Manzoni.

Plat principal

Lluny d'acabar, un cop acabats els entrants i el primer plat arribarà el torn del plat principal. L'epicentre d'aquest menú fantàstic serà:

  • Una pilota de cérvol amb bolets de temporada Bacó i crostons 

Una altra gran selecció de vins espera per a aquest gran moment: el Parés Baltà Hisenda Miret, el Collita Roja de Pardas, el Cabernet Franc de Avgvstvs Forvm, el Tinto Viladellops i el Miguel Torres Mas La Plana.

Postres

l colofó arribarà amb les postres:

  • Deu mil fulles amb dues cremes acompanyades pels vins Gramona Vi de Glass i Albet i Noya Dolç Adrià

Adquisició de vins

Evidentment els grans atractius d'aquest Gastro a la Fàbrica Moritz són el menú i els vins, però cal sumar-li un tercer reclam que marca la diferència amb qualsevol altra jornada de tast gastronòmic. Deliberry, un servei de compra d'alimentació en línia que lliura de forma immediata la compra realitzada, serà present a la vetllada posant a disposició dels presents tots i cadascun dels 14 vins tastats. D'aquesta manera, si l'assistent li ha agradat especialment un vi podrà encarregar-ho a través del lloc web de Deliberry ipso facto i tenir-lo a casa en una hora o el moment que preferiu.

Durant la seva carrera d'actor de Hollywood, el candidat republicà a la Casa Blanca, Ronald Reagan, va forjar una molt bona amistat amb Jean Leon, amb qui feia broma de vegades sobre les conviccions polítiques de cadascú, estant Reagan segur que el seu amic mai li votaria. Es diu que Jean Leon, desconcertat, va assegurar que l'amistat anava més enllà de la política i que, per descomptat, arribat el moment, el seu vot seria per al seu bon amic. Impressionat per la seva lleialtat, Reagan va prometre que el seu vi estaria present el dia de la seva investidura i així va ser. El 20 de gener de 1981, els assistents a la cerimònia d'investidura del 40è president dels Estats Units a la Casa Blanca van poder brindar amb Jean Leon Gran Reserva 1975.

Avui, en el 35 aniversari de la investidura de Reagan, i com a homenatge a aquella data tan important per a tots dos, surt al mercat un estoig exclusiu, compost per una rèplica del menú original que es va servir en l'acte d'investidura ja històrica afegeixi 1975 de aquest Gran Reserva, el primer Cabernet Sauvignon que es va elaborar a Espanya i que, amb els anys, ha seguit evolucionant de manera òptima i presenta avui una qualitat excepcional.

 

 

Amb un disseny elegant i d'inspiració retro vintage, aquest estoig maleta, del qual només s'han produït 500 unitats, conté els tres emblemàtics Vins de Finca de Jean Leon: Vinya l'Havre Cabernet Sauvingnon Reserva, Vinya Palau Merlot i Vinya Gigi Chardonnay.

De cartró rígid, amb acabats en pell, l'exclusiu estoig ret homenatge al caràcter aventurer, somiador i atrevit de Jean Leon qui amb tan sols 19 anys, ho va deixar tot enrere i va emprendre un llarg viatge als Estats Units, portant amb si únicament una petita maleta amb algunes pertinences. Una decisió arriscada que li canviaria la vida. Va ser l'inici d'un somni que va concloure amb una gamma de vins que representen aquesta apassionant història.

Un homenatge perfecte per a aquells aventurers capaços d'assolir els seus somnis!

 

  • L'associació de cellers Qalidès s'uneix al restaurant japonès Fukamura per realitzar dos sopars maridatge de set vins combinats amb les millors 7 creacions de la cuina nipona.

Els propers dies 29 i 30 de novembre a les 21:00h, Qalidès, Terrers del Penedès organitza uns tasts únics i irrepetibles que fusionen el millor de la cuina japonesa amb els vins més selectes del Penedès. Vi i plats japonesos enllaçats de la millor manera sota la batuta del xef Daisuke Fukamura i el sommelier Jordi Carrascosa. Per aquesta experiència es comptarà amb els vins dels cellers Jané Ventura, Miguel Torres, Cellers Avgvstvs Forvm, Castellroig - Finca Sabaté Coca, Mas Candí, Can Feixes, Finca Viladellops, Parés Baltà, Celler Pardas, Mas Comtal, Gramona, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon i Albet i Noya.

Fusió de cultures

El restaurant Fukamura, obert l'abril passat a Barcelona, acollirà aquest innovador tast. El prestigiós xef Daisuke Fukamura obrirà les portes del seu restaurant a tots els apassionats del menjar japonès i del món del vi. Especialitzat en sushi tradicional, i avalat per una llarga trajectòria en grans restaurants japonesos de la Ciutat Comtal com el Koy Shunka, Espai Kru, Icho i Shibui; Daisuke serà l'encarregat de proposar les degustacions als afortunats assistents a aquesta insòlita experiència en la qual es fusionaran la cultura nipona i catalana.

Per la seva banda Jordi Carrascosa, sommelier reconegut a nivell nacional, donarà a conèixer la personalitat i excel·lència dels vins que conformen l'associació Qalidès. El leitmotiv d'aquesta associació de catorze cellers és defensar el valor del terrer elaborant vins d'alta qualitat. Qalidès és a més una associació que promou la sostenibilitat i la riquesa del paisatge del Penedès.

Per ser partícip d'aquesta meravellosa vetllada les entrades es poden adquirir a Atrápalo: https://www.atrapalo.com/actividades/maridaje-fusion-cena-japonesa-con-vinos-qalides_e4795534/?sponsor=yes#descripcion_evento 

Es tracta d'un nou #AtrápaloAsap "activitat singular per atrapar aviat" d'alta qualitat i amb els millors professionals del sector, que té places limitades. A més, per gaudir de l'experiència es podrà escollir entre dues dates: 29 i 30 de novembre.

El 29 de novembre es farà la primera jornada de sopar maridatge. Cada plat presentat per Fukamura anirà acompanyat del vi més idoni, segons les textures i sabors de cada un d'ells. D'aquesta manera, els assistents podran gaudir de les següents degustacions:

  1. Sopa de miso amb brou de vedella acompanyada de Jané Ventura Sumoll.
  2. Yakisoba de mar i muntanya acompanyat de Waltraud de Miguel Torres.
  3. Karaage de pollastre amb salsa de Bruchetta acompanyat de Mas Comtal Antistiana Merlot.
  4. Maki de figa acompanyat d'Avgvstvs Chardonnay.
  5. Nigiri variats (Toro, Sèpia i anguila) acompanyat de Castellroig Terroja.
  6. Daus de filet de bou amb Shiitake acompanyats de Pardas Negre Franc.
  7. Postres acompanyat de Gramona Vi de Glass Gewürztraminer.


En la segona jornada de tast, que es realitzarà el dia 30 de novembre, els plats i vins que es podran assaborir seran els següents:

  1. Sopa de miso amb brou de vedella acompanyada d'Albet i Noya Belat.
  2. Yakisoba de mar i muntanya acompanyat de Parés Baltà Ginesta.
  3. Karaage de pollastre amb salsa de Bruchetta acompanyat de Mas Candí les Forques.
  4. Maki de Igo acompanyat de Can Feixes Chardonnay.
  5. Nigiri variats (Toro, Sèpia i anguila) acompanyats de Finca Viladellops Xarel·lo.
  6. Daus de filet de bou amb Shiitake acompanyats de Jean Leon Vinya Palau Merlot.
  7. Postres acompanyat de Can Ràfols dels Caus Gran Caus Rosat.

  • Elaborat exclusivament a partir de Malvasia de Sitges provinent de les vinyes de la Bisbal del Penedès, El Montmell i Sant Pere de Ribes.
  • La presentació va tenir lloc dilluns 14 de novembre a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista (llegat Manel Llopis) de Sitges.
  • De l’anyada 2015 s’han elaborat 4.400 ampolles de 0,75 litres i 220 ampolles Màgnum.
  • L’ampolla transparent de disseny mostra la nuesa del vi alhora representa el color groc de la flor

Trajectòria amb la Malvasia de Sitges

Jané Ventura va començar a vinificar la Malvasia de Sitges el 2004 a partir d’una vinya de Sant Pere de Ribes. El 2005 ja va comercialitzar el primer vi sec i el 2006 en va plantar a les seves vinyes de la Bisbal del Penedès i el Montmell.

Aquest nou vi representa el segon vi sec que el celler treu al mercat. Fruit de l’experiència d’aquests 10 anys s’ha decidit tenir 2 línies de vins secs de la mateixa varietat, amb 2 estils molt diferents. El “Sempreviva” representa la versió més fresca y floral de la Malvasia de Sitges.

Flor de Sant Joan (Helichrysum stoechas)

Es tracta d’una planta que floreix a mitjans de maig fins a mitjans de juny amb les flors d’un color groc intens característic,
anomenada també Sempreviva, perquè té la característica que si es recull durant la floració es manté groga durant força anys.

Amb la intenció d’enaltir aquesta particularitat, el vi ‘Sempreviva’ presenta un to groc llimona pàl·lid que recorda a la planta, plasmada a la pròpia ampolla amb una branqueta que es visualitza a través del vi i agafa formes diverses.

Elaboració i característiques del vi

El raïm es va collir manualment en caixes i refredat en càmera durant una nit, es va premsar sencer per evitar oxidacions, després d’una fermentació controlada en dipòsit inoxidable es va mantenir amb les mares fins el mes de maig i es va embotellar a primeres de juliol.

Amb aromes a flors blanques, té una entrada àmplia i sedosa en boca que recorda a fruites exòtiques com el mango i notes anisades en retronassal. Evolvent, intens i refrescant, el ‘Sempreviva’ també presenta lleugeres notes cítriques. Jané el qualifica com a “un vi d’allò més versàtil, perfecte com  a vi gastronòmic però que també pot funcionar d’aperitiu en un àpat”. El nou vi ‘Sempreviva’ de Jané Ventura és, en definitiva, una carícia als sentits del tast, l’olfacte i la vista.

Presentació a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista

Des de fa temps el celler Jané Ventura manté relació amb membres de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, institució que ha conservat al llarg dels anys les vinyes històriques de Malvasia de Sitges, llegat de Manel Llopis. Per aquest motiu va ser el lloc escollit. S’hi van aplegar unes 50 persones de diferents àmbits entre ells professionals dedicats a l’estudi i la preservació de la Malvasia de Sitges com Enric Bartra de l’Incavi i Josep Puiggròs de la Institució Catalana d’Estudis Agraris que també varen intervenir en l’acte. Gerard Jané va ser el responsable de fer la presentació del vi.

 

  • L’obra arquitectònica, d’una complexitat tècnica i una estètica impactant, és invisible des de l’exterior, per tal de respectar un entorn de gran valor històric i paisatgístic

El passat dilluns 7 de novembre Can Ràfols dels Caus va aplegar més de 300 persones per celebrar el resultat de 15 anys d’idees, voluntat i esforç de Carlos Esteva, propietari del celler. Els convidats, professionals del món del vi, clients i amics han destacat a les xarxes socials que l’acte va ser molt emotiu, amb molta cura en els detalls organitzatius, transmetent proximitat i calidesa.

A l’inici els assistents van recórrer les instal·lacions lliurement. A la sala de tast hi havia preparada una exposició amb plànols i maquetes originals de la gènesi i desenvolupament del projecte,  incloent anotacions personals i correccions. A la sala de bótes, sota el títol “Una visió compartida” es van exposar deu imatges de gran format realitzades per cinc joves fotògrafs que han interpretat les geometries i les llums dels diferents elements arquitectònics amb un llenguatge visual molt personal.

Durant la presentació de l’acte, Carlos Esteva, visiblement emocionat, va resumir el seu projecte vital i la concepció dels seus vins, des que l’any 1979 va decidir viure a la finca del seu avi, Can Ràfols dels Caus, contextualitzant el com i el perquè d’aquest nou celler i va agrair l’esforç de totes les persones que han intervingut en l’obra. L’arquitecte Paolo Deganello, arribat de la seva Itàlia natal per a l’ocasió, va explicar com l’any 2000 es va iniciar el projecte que havia de respectar un entorn únic d’alt valor paisatgístic, amb una casa pairal llegada per un passat històric. Amb aquest objectiu i tenint cura de tots els detalls al màxim, es va dissenyar un celler totalment incrustat en la roca del Massís del Garraf, invisible des de l’exterior i projectat a diferents nivells a fi de facilitar la vinificació per gravetat.

El disseny es va adaptar a la roca calcària, considerant-la com un valor arquitectònic més, tot supeditant  la geometria de l’edifici a la natura i no a la inversa. Malgrat ésser una edificació completament subterrània, es van preveure elements que permeten l’entrada de llum natural i es va concebre com un celler totalment visitable, on el públic pot anar seguint el mateix recorregut que el procés d’elaboració del vi. Deganello ha escrit a la seva pàgina web: aquesta obra és el resultat d’una intensa col·laboració entre un arquitecte i un client intel·ligent, apassionat i creatiu, fins a  esdevenir coautor del projecte a tots els efectes. 

A continuació es va projectar un audiovisual de la rehabilitació de la casa pairal i el pas de l’antic celler al procés de construcció del nou. La celebració va acabar amb un recorregut a la part més recent de les obres on es va poder gaudir d’un bufet amb música en directe i tastar tots els vins de la gamma actual, junt amb algunes anyades antigues de vins emblemàtics de la casa.

L’any 2008 es va inaugurar la sala de vinificació i criança en bótes. Aquest any 2016 l’obra ha culminat amb la sala de criança en ampolla i zona d’embotellat, ubicada en la cota més baixa del terreny.

Can Ràfols dels Caus

És un celler del Massís del Garraf que, al llarg de gairebé quatre dècades, ha aconseguit destacar en el panorama vitivinícola internacional per la singularitat del seu entorn, una ferma identitat, una filosofia de treball coherent i rigorosa i un esperit innovador i dinàmic. Aquests trets responen també al perfil de Carlos Esteva, el seu mentor i protagonista. Un personatge sense parangó al món del vi al nostre país, amant de l’arquitectura,  viticultor i apassionat del vi que ha aconseguit fer del seu celler un referent de qualitat i singularitat.

Aquesta tardor Can Ràfols dels Caus ha assolit alguns reconeixements notables, com el fet de compartir amb la Carme Ruscalleda i El Celler de Can Roca un capítol del programa de TV3 Catalunya Experience dedicat a la gastronomia. La Guia Peñín destaca el vi El Rocallís 2013 en el podi dels vins excepcionals amb 95 punts i la revista The Wine Advocate ha atorgat 94 punts Parker a La Calma, 93 punts al Rocallís i 92 punts al Sumoll, tots de l’anyada 2013.

 

 

El passat 4 juliol de 2016 va celebrar un tast de Qalidès Terrers del Penedès a la sala de tasts de la vinoteca Vins & Co de Barcelona.

En aquesta ocasió l'esdeveniment estava destinat als socis de l'Associació Catalana de Sommeliers.

30 sommeliers de diversos restaurants de Barcelona, Girona i Tarragona van emplenar la invitació ràpidament i en unes hores les places es van esgotar.

Jordi Carrascosa, guanyador del prestigiós concurs Vila Viniteca, es va encarregar de dirigir el tast amb l'organització impecable de Victòria Ibáñez i Chus Barrachina membres de la Junta de l'Associació juntament amb Xevi Arumi per part de Vins & Co.

Es van degustar 14 vins un de cada celler de Qalidès, demostrant la gran diversitat de Terrers que ofereix el Penedès i com els productors de Qalidès, són capaços d'obtenir uns vins frescos en un entorn Mediterrani. Adaptant les seves vinyes al canvi climàtic interpretant les varietats en el millor sòl possible per sobresortir en la piràmide de qualitat de la zona.

Els vins alguns ja al mercat, altres amb afegeixi pendent d'aparèixer, altres en primícia absoluta i altres impossibles de trobar!

  • Can Feixes Blanc Tradició (Xarel·lo / Malvasia Sitges) inox 2014
  • Mas Comtal Antistiana Incrocio Manzoni inox 2013
  • Castellroig Finca Sabaté i Coca Terroja Xarel·lo inox 2011 Magnum
  • Gramona Roent (Xarel·lo vermell) Fudre 2014
  • Miquel Torres Fransola (Sauvignon blanc) FB 2014
  • Can Ràfols dels Caus La Calma (Chenin Blanc) FB 2013
  • Avgvstvs Chardonnay FB 2013
  • Mas Candi QX (Xarel·lo) FB 2014
  • Albet i Noya Ocell de Foc 2013
  • Jané Ventura Sumoll 2013
  • Finca Viladellops Carinyena 2012
  • Pardas Aspriu (Cabernet Franc) 2011
  • Parés Baltà Hisenda Miret (Garnatxa) 2013
  • Jean Leon Gran Reserva 1975 (Cabernet Sauvignon)

Algunes de cellers van estar representades pels seus propietaris o elaboradors, com és el cas de Ramon Jané (Mas Candi), Rosa Aguado (Can Ràfols dels Caus), Marta Milà (Mas Comtal) Marcel Sabatè (Castellroig Finca Sabaté i Coca), Marcelo Desvalls (Finca Viladellops) per poder compartir experiències de primera mà al costat dels sommeliers i comentar personalment amb els que van desitjar ampliar coneixements de les seves Terroirs.

 

•  El celler, que forma part de l'associació Qalidès, Terrers del Penedès, rep el reconeixement del sector en la gran Nit dels Sommeliers a Mas Marroch 

Castellroig Finca Sabaté i Coca, celler familiar i també membre de l'Associació Qalidès, Terrers del Penedès, ha rebut el premi al Millor Celler de Catalunya de 2016 durant la celebració de la Nit dels Sommeliers, un sopar de germanor organitzat a Mas Marroch, Girona, per l'Associació Catalana de Sommeliers dintre dels actes del Concurs de Sommeliers de Catalunya, que enguany ha anat a parar a Josep Pelegrí. 

 El guanyador d'aquest reconeixement i dels altres sis que es van donar són votats pels socis de l'Associació en funció de les propostes presentades.

L'acte, que va tenir lloc el dia 12 de juliol, va ser presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont i es va comptar amb un elaborat maridatge preparat per a l'ocasió per Josep Roca, del Restaurant Celler de Can Roca, en què hi figuraven dos vins de Qalidès, Mas Comtal Petrea Chardonnay 2012 Màgnum i Malvasia 2007 Can Feixes Màgnum.

 

Com més curt, millor. Amb aquesta màxima, la tercera edició de l'Speed Tasting Qalidès no solament ha estat un èxit on el públic va gaudir i s'ho va passar molt bé amb els vins dels cellers Albert i Noya, Cellers Avgvstvs Forvm, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig - Sabaté i Coca, Pardas, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Más Candí, Mas Comtal, Parés Baltà, Torres i Finca Viladellops, sinó que aquest nou format de donar a conèixer els vins també va tenir la seva repercussió a les xarxes socials.
 
Un esdeveniment trending topic
 
L'Speed Tasting és un joc escènic en què es va traslladar el concepte de l'speed dating, on homes i dones que no es coneixen mantenen una conversa de poc temps per saber si s'agraden o no, al món del vi. Els elaboradors tenen 6 minuts per seduir al seu públic amb les excel·lències dels seus vins al ritme que marca la música. I aquest nou concepte també s'ha deixat voler en Twitter.
 
El haixtag #speedtasting16 va aconseguir apuntar-se com trending topic als primers llocs de la xarxa social. Els assistents, prop d'un centenar entre un públic amant del vi que vol gaudir-ho d'una manera diferent al convencional, van demostrar que el sector del vi es pot i s'ha d'obrir a les noves tendències del mercat per aglutinar als nous públics joves. I una vegada més, la associació Qalidès, Terrers del Penedès, de la mà de la seva presidenta, Mireia Torres, ha tornat a demostrar que diferenciar-se, guanya adeptes.
 
L'Speed Tasting està orientat a un perfil de públic amant del vi que vol gaudir d'una manera més dinàmica i lúdica d'un tast de vi, fora del convencional, un tast amb ritme.
 
Colaboracions especials
 
En aquesta ocasió, Qalidès, Terrers del Penedès ha col·laborat amb Atrápalo, que presenta aquest acte com un dels esdeveniments més diferenciadors del sector del vi quant a format. Eva Rosell, Global Product Manager d'Atrápalo, va centrar la seva intervenció en la importància de “destacar esdeveniments que deixin petjada” i que a la vegada “suposin una aposta de Barcelona com a motor de tendències”. En aquest sentit, Rosell va qualificar “d'esdeveniment Premium” l'Speed Tasting Qalidès, fet pel qual “Atrápalo ha confiat a promocionar-ho”. 
 
D'altra banda NH Collection Gran Hotel Calderón ***** no només va ser l'escenari de l'esdeveniment sinó que també va aportar al seu xef estrella del Restaurant Don Giovanni, Andrea Tumbarello, que va maridar cada vi amb una gastronomia especial elaborada per a l'ocasió, tot fent una masterclass d'una de les tapetes que es presentava: el milfulles de burrata amb carpaccio de vedella i avellanes. En aquest sentit, el xef va saber guanyar-se els assistents gràcies a la seva “especial connexió” amb el públic jove i al seu savoir faire.
 
A més, l'esdeveniment va ser amenitzat amb música en directe de Groovin'Twice del Taller de Músics de Barcelona, un projecte musical que fusiona jazz, funk i soul en
 un format acústic.
 
El Penedès, vins de qualitat
 
L'Speed Tasting Qalidès és un format especial on els vins que es presenten són del Penedès, una zona que, com bé va reivindicar Mireia Torres “aporta als vins una gran diversitat de climes, de varietats i de sòls i el nostre objectiu com Qalidès és difondre el missatge que en el Penedès es fan grans vins, blancs i negres, que estem treballant la viticultura orgànica i que tot això ho fem preservant el paisatge”.  Mireia Torres va definir Qalidès com “una suma de personalitats dels 14 cellers que conformen l'associació” amb un objectiu comú: “defensar el Penedès i la qualitat dels seus vins”.
 
Mireia Torres va agrair a l'organització de l'esdeveniment, Dinàmic Comunicació i Atrápalo, la bona coordinació perquè l'esdeveniment “hagi estat tot un èxit” i va destacar la presència de Manuel Roca, CEO i cofundador d'Atrápalo i la col·laboració d'Andrea Tumbarello i de Carlos Salomón, director del NH Calderón.
 
 

 

  • L'acte tindrà lloc el proper 16 de juny a les 19.30h al renovat NH Collection Gran Hotel Calderón*****
  • La gastronomia anirà a càrrec de xef italià Andrea Tumbarello.

Speed Tasting Qalidès, una esdeveniment introduït a Espanya per l'Associació Qalidès, Terrers del Penedès , que consisteix en donar a conèixer les creacions dels 14 cellers que formen part de l’entitat en poc més de sis minuts cadascuna. Es tracta d’un format original,  i que s’inspira en el concepte Speed Dating, les cites amb temps limitat.  

L’Associació Qalidès va ser l’entitat pionera en introduir-ho a Espanya i és un dels actes enogastronòmics  que, amb només tres edicions, arriba a la seva consolidació.

14 cellers, 14 moments únics

Un al•licient afegit, i que han valorat molt els assistents d'anteriors edicions, és el fet que el propi elaborador del vi és qui l'explica, de forma que cadascun dels 14 cellers ofereix un moment únic i exclusiu , 6 minuts cadascun, gastronomia d’Andrea Tumbarello  i es tastaran els següents vins:

  • Albet i Noya - El Fanio
  • Cellers Avgvstvs Forvm - Malvasía de Sitges
  • Can Feixes - Can Feixes Reserva Especial
  • Can Ràfols dels Caus -  Gran Caus Rosat
  • Castellroig-Finca Sabaté i Coca - Terroja
  • Gramona -  Gramona Xarel•lo Roent
  • Jané Ventura - Finca Els Camps Macabeu
  • Jean Leon -  Jean Leon 3055 Rosé
  • Mas Candí -  Ovella Negra
  • Mas Comtal - Petrea Blanc
  • Miguel Torres - Fransola
  • Pardas - Pardas Xarel•lo
  • Parés Baltà - Ginesta
  • Finca Viladellops -  Finca Viladellops Tinto


Novetats del III Speed Tasting

Amb gastronomia i presència del xef Andrea Tumbarello (4 sols Repsol), "rei de la tòfona" aquest cop l'Speed Tasting tindrà lloc al renovat NH Collection Gran Hotel Calderón, que recentment ha obtingut les 5 estrelles. La gastronomia del Speed Tasting  ha estat especialment pensada perquè tots els ordres de degustació siguin possibles, fent possible la versatilitat del  joc escènic.  La gastronomia esta basada en la màxima excel·lència del producte, fent incís a la “autentica cuina italiana” amb toc de modernitat .

La música serà en directe de la mà de Groovin'Twice del Taller de Músics de Barcelona, un delicat però atrevit projecte musical que fusiona jazz, funk i soul en un format acústic.

Speed Tasting

Dia i hora: 16 de juny 19.30h

Lloc: NH Collection Gran Hotel Calderón*****  

Rambla de Catalunya, 26, 08007 Barcelona

Preu: 39

Comprar entrades: https://www.atrapalo.com/actividades/14-vinos-maridados-en-nhc-gh-calderon-5-_e4787930/

L'esdeveniment ha estat organitzat per Dinàmic Comunicació, i la venda es fa de manera exclusiva a través d'Atrápalo

 Sobre Qalidès

Qalidès, és una associació de cellers del Penedès que defensen el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l'entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d'un territori amb 2.500 anys en la producció vitivinícola i els membres de l'associació promouen una viticultura sostenible amb el medi ambient, volent donar a conèixer la personalitat i singularitat dels vins de terrer; i fer difusió de l'enoturisme del Penedès a través d'experiències úniques amb productes de proximitat.  www.qalides.cat 

Sobre NH Collection hotel Calderón i el Xef Andrea Tumbarello 

Sorprenent espai obert a la vida de Barcelona. La seva moderna arquitectura es complementa amb una cura codi eclèctic una sorprenent il•luminació i una extraordinària pantalla LED Vídeo Wall de 56 m2 única a la ciutat . Aquests elevats nivells de confort i una àmplia gamma de serveis, inclòs el Guest Relations, estan pensats per sorprendre i superar les expectatives dels clients.

NH Hotels ( www.nh-hotels.com ) ocupa el tercer lloc del rànquing europeu d'hotels de negocis . La Companyia opera prop de 400 hotels amb gairebé 60.000 habitacions en 30 països a Europa , Amèrica i Àfrica i en destinacions com ara Ámsterdam, Barcelona, Berlín, Bogotá, Bruselas, Buenos Aires, Düsseldorf, Frankfurt, Londres, Madrid, México DF, Milán, Múnich, Nueva York, Roma o Viena.

El restaurant Don Giovanni permet delectar-se amb alguns dels plats més suculents del xef Andrea Tumbarello (4 Sols Repsol) també conegut com " rei de la tòfona.

Sobre Atrápalo

Fundada l' any 2000 i amb seu a Barcelona, Atrápalo és una plataforma en línia dedicada a promocionar ofertes d'oci. Els productes que ofereix, són : entrades , hotels, viatges , vols, trens , escapades , creuers , activitats , restaurants i lloguer de cotxes . Compta amb més de 8 milions d'usuaris i va tancar el 2015 amb una facturació de 330M € . Atrápalo té presència en 9 països : Espanya, Xile, Colòmbia, Perú, Panamà, Costa Rica , Guatemala , Argentina i Mèxic. www.atrapalo.com Atrápalo a les xarxes socials : Facebook, on pots assabentar-te de les últimes novetats en @atrapalo i descobrir la seva visió del món a Instagram .

 

 

L'associació Qalidès, Terrers del Penedès i el centre divulgador del vi i restaurant Monvinic han organitzat un tast que, sota el nom "Descobrint els secrets del Penedès", va presentar alguns dels vins més emblemàtics dels 14 cellers que conformen aquesta entitat.

Es van tastar 14 vins que van sorprendre els sentits de la vintena de persones que, de manera exclusiva, van poder assistir a aquest acte conduït pel prestigiós sommelier Jordi Carrascosa. Vins frescos, diversos, amb capacitat d'envellir i amb molt recorregut. Un vins que reflexen la comarca del Penedès.

Els vins van servir d'aparador perfecte per explicar les característiques del Penedès, la comarca, les subzones, les varietats de raïm, la riquesa de cadascun dels cellers de Qalidès -tots ells amb vins de terrer diferents els uns dels altres -i, sobretot les possibilitats presents i futures dels vins de qualitat del Penedès i com es treballa per combatre el canvi climàtic amb resultats espectaculars. I els 14 vins de 'terroir' tastats en són una bona prova.

Vins tastats a Monvínic

  • Can Feixes Blanc Tradició 2014

  • Mas Comtal Antistiana 2013
  • Castellroig Terroja 2012
  • Torres Fransola 2014
  • Gramona Xarel·lo Roent 2014
  • Avgvstvs Chardonnay 2011
  • Mas Candí Quatre Xarel·los 2014
  • Albet i Noya Belat 2009
  • Jané Ventura Sumoll 2013
  • Finca Viladellops Turo de les Abelles 2012

  • Parés Baltà Hisenda Miret 2013
  • Pardas Aspriu 2011
  • Can Ràfols dels Caus Lubis 2004
  • Jean Leon Gran Reserva 1975

L'acte va comptar amb la presència d'alguns dels elaboradors dels cellers que formen part de Qalidès com Mireia Torres (Bodegues Torres i Jean Leon), Josep Maria Albet (Albet i Noya) i Marcel Sabaté (Castellroig), que van complementar les explicacions del sommelier. Van organitzar i assistir al tast en César Canovas, Brand Ambassador i el Chief Wine Buyer, Antonio Giuliodori de Monvínic.